Undgå at miste kunder på dit website: Hvordan brugertest kan afhjælpe intern fokusering

Brugertest afhjælper intern tænkning

Udfordringer ved intern tænkning i virksomheder

Mange virksomheder fokuserer primært på at udvikle og forbedre deres egne produkter og tjenester, baseret på deres egne interne ressourcer og færdigheder. Dette kaldes også at tænke indefra og ud. Men ved at udelukkende fokusere på interne forhold, kan virksomheder overse vigtige informationer og muligheder fra omverdenen og fra deres kunder, som kan føre til fejlslagne produkter og en stagnerende virksomhedskultur. I dette blogindlæg vil vi diskutere de udfordringer, der er forbundet med intern tænkning i virksomheder, og hvordan man kan overvinde dem.

Udfordring 1: Manglende forståelse af kundernes behov og ønsker

Når virksomheder fokuserer på deres egne produkter og tjenester, kan de overse vigtige informationer fra kunderne, som kan hjælpe med at forbedre deres produkter og skabe nye tjenester. Dette kan føre til fejlslagne produkter og en mangel på kundefokus. Et eksempel på dette er Kodak, som i mange år var en førende producent af analoge kameraer, men undervurderede kundens ønsker om digital fotografering, hvilket resulterede i Kodaks nedgang og konkurs. For at løse denne udfordring er det vigtigt for virksomheder at samarbejde med kunderne og lytte til deres behov og ønsker. Virksomheder bør investere i markedsundersøgelser og dataanalyse for at få en bedre forståelse af kundernes præferencer og behov.

Udfordring 2: Stagnerende innovation

Når virksomheder tænker indefra og ud, kan de blive fanget i deres egne tankegang og begrænse deres muligheder for innovation og vækst. Dette kan føre til en stagnerende virksomhedskultur og en mangel på innovation. For eksempel havde Nokia en stor markedsandel inden for mobiltelefoner, men missede innovationen af smartphones og tabte deres dominerende position på markedet. For at undgå denne udfordring skal virksomheder skabe en kultur af innovation og kreativitet. Det kan omfatte at investere i forskning og udvikling, eksperimentere med nye teknologier og samarbejde med andre virksomheder eller startups.

Udfordring 3: Manglende evne til at tilpasse sig markedets ændringer

Når virksomheder kun fokuserer på deres egne interne ressourcer og færdigheder, kan de blive blindsided af markedets ændringer. Dette kan føre til manglende evne til at tilpasse sig og miste markedsandele. Et eksempel på dette er Blockbuster, som undervurderede konkurrencen fra streamingtjenester som Netflix og Amazon Prime, og ikke var i stand til at tilpasse sig det nye marked og konkurrencen. For at undgå denne udfordring bør virksomheder fokusere på at skabe en mere fleksibel virksomhedskultur, hvor de er villige til at tilpasse sig markedets ændringer og være åbne for at eksperimentere med nye forretningsmodeller og teknologier.

Konklusion på udfordringerne:

Som vi har set i dette blogindlæg, kan intern tænkning i virksomheder føre til en række udfordringer, herunder manglende kundefokus, stagnerende innovation og manglende evne til at tilpasse sig markedets ændringer. For at undgå disse udfordringer er det vigtigt for virksomheder at tænke udefra og ind, lytte til kunderne, skabe en kultur af innovation og være åbne for at tilpasse sig markedets ændringer. Virksomheder, der formår at opbygge en mere åben og tilpasningsdygtig virksomhedskultur, vil være bedre rustet til at overleve og trives i en stadig mere konkurrencepræget forretningsverden.

Sådan kan brugertest hjælpe din virksomhed med at forstå kundernes behov og ønsker

En måde at undgå internt fokus i virksomheder er at bruge brugertest. Brugertest er en metode til at evaluere et produkt eller en tjeneste ved at observere, hvordan brugere interagerer med det i en testmiljø. Ved at bruge brugertest kan virksomheder få indsigt i, hvordan deres kunder rent faktisk bruger deres produkter og tjenester, og hvor de kan forbedre deres kundeoplevelse.

Brugertest er en effektiv måde at identificere eventuelle problemer eller udfordringer i kundeoplevelsen og kan hjælpe virksomheder med at forstå deres kunders behov og ønsker. Ved at have en mere kundeorienteret tilgang og tage hensyn til feedback fra brugere, kan virksomheder forbedre deres produkter og tjenester, og skabe en bedre kundeoplevelse.

En anden fordel ved brugertest er, at det kan hjælpe virksomheder med at identificere og fjerne eventuelle barrierer, der kan hindre kunderne i at købe deres produkter eller tjenester. Dette kan omfatte tekniske problemer, dårlig navigation på en hjemmeside eller uklar kommunikation om produkter og tjenester. Ved at fjerne disse barrierer kan virksomheder gøre det lettere for kunderne at købe deres produkter og tjenester, og dermed øge deres salg og kundeengagement.

Brugertest kan også hjælpe virksomheder med at forbedre deres kommunikation på deres website eller webshop. Ved at observere, hvordan brugere interagerer med deres website eller webshop, kan virksomheder forstå, hvad der fungerer godt og hvad der ikke fungerer godt i deres kommunikation. Dette kan omfatte at identificere, hvor deres kommunikation er for teknisk eller kompleks, eller hvor den ikke er tilstrækkelig klar og relevant for kunderne.

Intern tænkning i virksomheder kan påvirke kommunikationen på deres website eller webshop og føre til en kommunikation, der ikke tager hensyn til kundernes behov og ønsker. Brugertest kan være en effektiv måde at undgå dette ved at give virksomheder en bedre forståelse af deres kunders behov og ønsker, identificere eventuelle barrierer for kundeoplevelsen, og forbedre kommunikationen på deres website eller webshop. Virksomheder, der har en mere kundeorienteret tilgang til deres kommunikation, vil være bedre rustet til at tilpasse sig markedets ændringer og skabe en mere tilfredsstillende kundeoplevelse.

Har du spørgsmål, kommentarer eller brug for hjælp til din egen webshop, så kontakt mig i dag.

Hold fokus på CRO i din forretning

Få CRO Bloggen direkte i din indbakke.

Max 2 stk pr. måned og du kan altid afmelde.

Stadig nysgerrig?
Andreas Helbo

Moodfood

Hvor langt kan man komme med kunstig intelligens? Jeg har lavet dette madopskriftsunivers uden madskribenter, fotografer eller kokkehuer. Alt er

Øndig jewellery
Andreas Helbo

Øndig.dk

Med unikke og personlige smykker vil vi inspirere mennesker til at fejre deres kære og værdsætte deres fælles historier, de

Landingpage eller webshop?

Har du en landingpage (typisk SaaS og B2B virksomheder)
eller har du en webshop?

Ring hverdage fra 9-15
Telefon: 27 29 04 03
Mail besvares inden 24 timer. andreas@andreashelbo.com
Connecte på linkedin?
Derfor er der adgangskrav til resten af CRO Sprinten

Andreashelbo.com er lavet for at skabe bedre webshopoplevelser for for flest mulige slutkunder. 

Jeg vil inspirerer webshops til at bygge bedre og mere brugervenlige webshops som ud over at sælge mere, blive mere profitable også levere en bedre service til kunderne. 

Derfor har jeg valgt at fokusere på større webshops med forbedrings potentiale som er villige til at gøre en forskel. 

Hvad synes du om den holding?

Skriv til mig på andreas@andreashelbo.com